Alternatives als hipnosedants per lluitar contra l’insomni

L’insomni és un problema que cada cop pateix més gent. El ritme de vida actual generalitzat fa que el nostre cos estigui menys preparat per dormir. Els fàrmacs hipnosedants han estat un dels més prescrits per ajudar a conciliar el somni. Aquests medicaments poden generar dependència i problemes, si es fa un mal ús.

PUBLICITAT

El grup de Treball de Prevenció sobre Drogues del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha volgut mostrar tot el ventall de productes que podrien substituir a aquestes receptes. Els suplements amb melatonina o amb vitamines i les plantes medicinals són algunes de les alternatives que el Col·legi de Farmacèutics té a la seva disposició. Cristina Guzmán, coordinadora del grup de treball, explica que “es pot tractar l’insomni des de mesures no farmacològiques“.

Guzmán assenyala que és important seguir “les mesures higièniques de la son” i controlar “la foscor, el silenci o la temperatura abans d’anar a dormir”. Les diferents farmàcies del territori ofereixen tríptics sobre aquestes alternatives i com fer un bon ús dels hipnosedants en cas de necessitar-los.

PUBLICITAT