Àpats contra la solitud no desitjada

L’Ajuntament de Tarragona juntament amb la Creu Roja ha realitzat un estudi a la Part Baixa per poder conèixer quin percentatge de població major de 80 anys es troba en situació de solitud no desitjada. Els resultats, segons apunten, han sigut “positius”, i un 58% de les persones enquestades viuen en situació d’aïllament, però només un 7% no tenen ningú amb qui parlar durant més de 24 hores. En tota s‘han fet més de 300 enquestes entre juny i setembre del 2021.

PUBLICITAT

La Consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha explicat que a partir d’aquí volen tirar endavant polítiques de prevenció, i també d’ajuda. Ara iniciaran una prova pilot servint dinars, per aquelles persones qui ho desitgin, a la Llar del Centre i a la de Sant Salvador. Cèlia López, tècnica de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, ha detallat que el principal objectiu és crear relacions.

Aquests àpats se serviran de dilluns a divendres, excepte festius, per un preu de 4,5 euros, amb la intenció d’estendre el model a altres llocs. Es començarà amb 15/20 places a cada llar, i no cal que les persones interessades s’apuntin cada dia.

A hores d’ara es vol fer aquest estudi també en altres punts de la ciutat i tirar endavant més mesures.

PUBLICITAT