Apicultors és presenten a la subdelegació reclamant “ajuda urgent”

Entre fum i escafandres s’han presentat aquest divendres els representants de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) a la reunió amb el subdelegat del Govern a Tarragona. Allà li han fet entrega d’un manifest on exposen les mesures que l’administració ha de prendre de manera urgent per salvar un sector especialment afectat en els darrers anys.

Apicultors JARC
PUBLICITAT

Des de les JARC destaquen com està patint el sector a causa del canvi climàtic, on la sequera o les onades de calor han reduït un 50% de la producció de mel. A més s’ha d’afegir també la plaga cada cop més freqüent de vespa velutina que ataca a les produccions. Per aquests motius JARC demana l’ajut de 10 € per rusc i 20 cèntims per litre de combustible, per “poder cobrir costos”. Joan Maria Llorenç, cap sectorial d’apicultura de JARC, destaca que “del sector depenen la majoria dels aliments”.

Llorenç ha manifestat també “la necessitat d’etiquetar correctament la procedència de la mel”, per així evitar “les barreges amb mel de Xina i els productes d’ultrafiltrats”.

PUBLICITAT