Aprovat el nou contracte de la neteja “model a Catalunya”

El ple extraordinari d’aquest divendres ha aprovat el nou contracte de la neteja de l’ajuntament de Tarragona. Un contracte que no es renovava des del 2002 i que ara pretén acollir-se a les ordenances de la Generalitat i la Unió Europea.

jordi fortuny contracte neteja
PUBLICITAT

Aquest està compost de cinc lots, on dos d’ells són completament nous. La primera novetat és que la vigilància i fiscalització del servei serà externalitzada. El cinquè lot, i també nou afegit, és una base de dades per tal de garantir la transparència i monitorització del contracte. A més aquest redactat contempla l’eliminació de les 119 illes de contenidors soterrades a la ciutat. La principal aposta d’aquest contracte és la recollida selectiva que s’ha pilotat als barris de Bonavista, el Serrallo i Cala Romana. Jordi Fortuny, conseller de neteja, assegura que “Tarragona comença a ser referent en aquest fet”.

El contracte contempla 20 MEUR, el que suposa un 14% del pressupost de l’Ajuntament. Aquest garanteix el blindat i la subrogació de la plantilla actual. El conseller manifesta que el nou contracte “mira per les característiques particulars dels tarragonins” i la feina variarà de la temporada d’estiu a l’hivern. Ara les empreses tindran setanta dies per presentar les seves propostes i el consistori preveu poder posar-ho en marxa al febrer.

PUBLICITAT