Aquest 2022 hi haurà un gran simulacre de la indústria química

Era la tarda d’un 14 de gener de fa dos anys quan es produïa l’accident més greu que ha tingut l’empresa química de Tarragona en molt de temps. Hi havia una explosió en una planta de l’empresa IQOXE que deixava tres persones mortes i diferents desperfectes als barris tarragonins. 

IQOXE
PUBLICITAT

A partir d’aquí la ciutadania reclamava un abans i un després, a més, de més transparència, i intentar evitar que els errors que es van produïr no es repetessin. És cert que s’han instal·lat censors per fer una prova pilot, que s’han col·locat més sirenes arreu del territori, però la sensació general de la ciutadania és que aquest abans i després no ha existit mai, i que encara falta molta informació. Davant això el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, és conscient que han de fer canvis en la forma que fan arribar la informació a la població.

Des de Protecció Civil asseguren que el desplegament del PLASEQTA al territori, així com es va prometre, s’està fent, així i tot són conscients que falten recursos per acabar-ho de realitzar al 100%. En aquest sentit, esperen que durant aquest any algunes accions concretes ja es puguin finalitzar.

Una d’aquestes accions és un gran simulacre, on puguin participar diferents agents durant el segon semestre de l’any. Els simulacres eren una reclamació i la pandèmia ha evitat que fins ara no se n’hagi fet cap. Ara sembla que finalment aquest 2022 n’hi haurà un.

PUBLICITAT