Aquest dimecres tindrà lloc el simulacre d’accident per risc químic

Aquest dimecres, 2 de novembre, a les 18:30 h es farà un simulacre d’accident per risc químic a la zona de Tarragona.

112
PUBLICITAT

Més de vint sirenes que abasten tot el territori afectat, deu de les quals estaran situades al terme municipal de Tarragona, sonaran quan s’aproximi aquella hora. Aquestes donaran pas a l’activació del Pla d’emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) per una simulació d’una fuita de clor.

L’objectiu és que es confini la població durant uns 15 minuts aproximadament i, d’aquesta manera, aquest simulacre serveixi d’aprenentatge i de sensibilització a la ciutadania.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, assegura que és clau que la gent es confini.

L’equip de l’associació de voluntaris de Protecció Civil s’ubicarà en diferents punts i aconsellarà a la població que no s’estigui confinant quines accions cal seguir.

Cal remarcar que aquest simulacre serà el primer d’aquesta importància, ja que afectarà unes 65.000 persones i a cinc municipis més a banda de la ciutat de Tarragona. Durant el simulacre es provarà per primera vegada el sistema d’alertes al mòbil a la zona on sonaran les sirenes. El funcionament és que l’usuari rebrà un missatge si és dins la zona d’abast del simulacre.

PUBLICITAT