Aragonès titlla “d’extremadament greu” que en situació de sequera els pressupostos no fossin aprovats per “electoralisme”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí la nova depuradora de Puigpelat, la número 550 a Catalunya que fa que la depuració d’aigües arribi a més d’un 97% de catalans. Considera que aquestes xifres són “una mostra de l’esforç que ha fet Catalunya en el tractament de les aigües”, garantint l’abastament i el sanejament i alhora contribuint a l’equilibri mediambiental. 

PUBLICITAT

Respecte a la situació de sequera que viu Catalunya, Aragonès ha titllat “d’extremadament greu” que els pressupostos de la Generalitat “no fossin aprovats per electoralisme i tacticisme de certes formacions polítiques del Parlament”. Ha detallat que el pressupost previst per fer front a la sequera era de més de mil milions d’euros i que des del govern faran el possible per “recuperar al màxim els recursos previstos”. 

Pere Aragonès ha incidit que el problema fonamental és la no aprovació dels pressupostos, i no la convocatòria d’eleccions. Ha apuntat que el rebuig dels comptes “ha fet perdre molt de temps” i afectarà a tots els àmbits, no només al de l’aigua, ja que els recursos no arribaran en la seva totalitat i arribaran tard. Aragonès també ha remarcat que la Generalitat té instruments per fer front a la pròrroga pressupostària i que, sobretot les grans inversions no es vegin interrompudes. Ha assegurat que es donaran detalls en els pròxims dies. 

PUBLICITAT