Arriben els primers castells de 8

Les colles castelleres de Tarragona ja treballen amb la vista posada al futur. Aquest cap de setmana s’han pogut veure els primers castells de 8 de la temporada.

PUBLICITAT

Els primers a actuar eren el dissabte els Xiquets de Tarragona a la plaça Verdaguer. Els matalassers van descarregar el primer 2d7 de la temporada, just abans de la carregada va patir una rebrincada que semblava que cedia, però el van saber defensar. A segona ronda van fer front al primer 3d8 de la temporada, que el van descarregar tot i estar una mica tancat pels pisos superiors. Finalment, van tancar les rondes de castells amb el 4d7a. L’actuació la van acabar amb un pd5 i 3pd4. El cap de colla dels matalassers, Alfredo González, es mostrava molt satisfet.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona, ja ho havia anunciat. Si eren suficients camises volien portar el 4d8 a Gràcia, i així ho van fer. Els de Cos del Bou van començar la diada descarregant el 4d7a. A segona ronda van realitzar el 5d7, i a la tercerda afrontaven el primer 4d8 de la temporada. Van acabar l’actuació amb un vd5 i 3pd4.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es desplaçaven a Vilafranca del Penedès. Allí van continuar rodant i agafant ritme descarregant el 3d7a, 4d7a i el 3d7. Acabaven l’actuació amb un pd5 i 3pd4. David Lobo, cap de Colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, assegurava que el 3 ja estava pensat amb un pis més.

Els Xiquets del Serrallo anaven fins a Altafulla. Sota el sol i la calor els del barri mariner van aconseguir descarregar el 3d6a, el 5d6 i el 4d6a. Van acabar l’actuació amb 2pd4.

PUBLICITAT