Augmenta la supervivència en el càncer

La previsió de l’increment de càncer d’aquest any, posa la pell de gallina. Aquest 4 de febrer es commemora el Dia Mundial contra aquesta malaltia que té com a principal causa l’envelliment de la població. Altres factors a tenir en compte són el consum de tabac, els mals hàbits de salut o el consum d’alcohol.

especialistes mèdics
Pla general de la visita dels representants de Salut, l'Ajuntament de Tortosa i la Lliga contra el Càncer, als treballs d'instal·lació del nou accelerador lineal de tractament oncològic de l'Hospital de Jesús. Imatge del 15 de març del 2021 (horitzontal)
PUBLICITAT

Tot i que la incidència està augmentant, és important destacar que la supervivència de la majoria de càncers també està millorant. Això es deu, en part, per la solidaritat que hi ha en la població, que permet finançar projectes de recerca per continuar avançant. Una de les recents millores, és el tractament curatiu en pacients que presentin casos de metàstasi en càncer de mama. Un dels més freqüents en les dones, tot depenent del nombre de metàstasis que tingui i segons en quins òrgans hagi afectat. Meritxell Arena, directora del servei d’ontologia radioteràpica de l’hospital universitari Sant Joan de Reus i membre de la junta de govern del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona explica com és d’important la recerca d’aquesta malaltia.

Tot i que dues de cada tres dones i un de cada dos homes presentin casos de càncer, es pot dir que afortunadament s’està avançant en tractaments i que, com diu Arena, “estan en bones mans”.

PUBLICITAT