Augmenta un 124% el trànsit dels vehicles pesants a l’AP-2

Aquest mes de març farà mig any que es va alliberar de peatges l’AP-7 i l’AP-2. A hores d’ara el desmantellament dels peatges gairebé ja ha finalitzat, tot i que queden alguns detalls.

PUBLICITAT

Joan Sabaté, subdelegat del Govern Espanyol a Tarragona, ha explicat que s’ha notat un augment considerable, sobretot de vehicles pesants, d’un 50%. En termes concrets a l’AP-2 ha pujat un 124% els vehicles pesants que hi passen, i un 16,05% els altres. A l’AP-7 aquest augment ha sigut del 73,95%, i els altres del 36,46%. Sabaté ha fet incidència en el manteniment de tot plegat, i assegura que la millor opció és algun tipus de vinyeta o peatge perquè paga qui ho utilitza i els vehicles estrangers.

Conscient que aquesta mesura rep les crítiques de bona part de la societat i les associacions de transportistes creu que és la millor solució.

Pel que fa a l’ampliació d’aquestes autopistes amb un tercer carril ha comentat que ho volen estudiar, però que de moment no està previst. En aquest sentit, creu que és interessant, sobretot pels viatges de llarga distància.

PUBLICITAT