Augmenten de nou a quinze els homicidis a la demarcació de Tarragona durant l’últim any

Els homicidis a la demarcació de Tarragona han incrementat de nou casos el 2022 fins a quinze el 2023. Aquesta és una de les dades que recull la memòria judicial anual presentada aquest dilluns. El president de l’Audiència, Joan Perarnau, ha lamentat que l’augment d’aquests delictes està tensant encara més la ja col·lapsada Audiència. “Estem funcionant malament a nivell d’enjudiciament penal”, ha denunciat Perarnau, qui ha afirmat que, actualment, hi ha un temps d’espera d’entre tres i quatre anys i que això els porta a aplicar “de manera sistemàtica, atenuants de dilacions indegudes”. Davant d’això han demanat la incorporació de més magistrats, la creació d’una nova secció penal i poder fer judicis a les tardes.

PUBLICITAT

Perarnau ha subratllat que l’increment d’homicidis registrats durant l’últim any no afecta només la demarcació de Tarragona, sinó que és una problemàtica “generalitzada” que afecta dins i fora de Catalunya. Pel que fa a la tipologia, el responsable de l’òrgan judicial ha assegurat que “és molt variada” i que no es pot atribuir a un determinat factor.

Tot i això, Perarnau ha lamentat que l’increment d’aquests delictes tensin, encara més, la “ja col·lapsada” Audiència Provincial, ja que dels quinze homicidis registrats, tretze han estat resolts i, per tant, s’hauran de fer “tretze judicis de jurat”. Segons Perarnau, tenint en compte que la mitjana d’aquests judicis és de quinze dies, hi haurà feina per a una única secció durant més de mig any.

En aquest sentit, ha recordat que tot i que la capacitat d’enjudiciament penal a l’Audiència de Tarragona és de 250 assumptes anuals, actualment, hi ha 900 casos pendents. “Això vol dir feina per a tres anys”, ha afegit. De fet, la matèria penal representa pràcticament la meitat de tots els assumptes judicials entrats. Per la seva banda, la matèria civil representa el 43%, la social el 6% i la contenciosa administrativa el 2%.

PUBLICITAT