BASF espera l’aprovació definitiva per implantar una planta de reciclatge de bateries a Tarragona

La planta de BASF de La Canonja podria acollir una fàbrica de reciclatge de bateries de vehicles elèctrics. Així ho ha manifestat Carles Navarro, el director general de BASF a Espanya, en la presentació dels resultats de l’empresa del 2023. El projecte encara no té data d’implantació a l’espera de l’aprovació definitiva per part del consell directiu de BASF, que es podria donar en els pròxims mesos. 

PUBLICITAT

A l’espera de la ratificació del projecte, Navarro ha afirmat que l’elecció de Tarragona per acollir aquesta planta és “una excel·lent notícia per l’ecosistema de mobilitat sostenible a Espanya” i que la proximitat del mar és “un factor de competitivitat rellevant”. Ha insistit que aquesta planta continuarà l’aposta de BASF de treballar en favor de l’economia circular i la descarbonització. 

Encara no es poden confirmar les xifres d’inversió, però BASF ja compta amb més de 125 milions d’euros en ajuts concedits entre la Comissió Europea, el Ministeri d’Indústria i la Generalitat. Carles Navarro també ha especificat que, si tira endavant la planta, suposaria uns 200 llocs de treball directes i 200 més d’indirectes. 

Pel que fa als resultats de BASF el 2023, les vendes de la companyia han estat de 1.358 milions d’euros, un 7% més que durant la pandèmia, però un 13% menys que el 2022. Aquest descens seria el resultat de l’augment dels preus, la davallada de la demanda i l’escenari d’incertesa de la indústria química a Europa. De totes maneres, la previsió de BASF és invertir 40 milions d’euros a Espanya aquest 2024, mantenint els nivells dels últims anys. 

PUBLICITAT