BASF tanca un molt bon 2021, però encara el 2022 amb interrogants

L’empresa BASF ha tancat el 2021 amb un creixement del 25% de vendes, arribant als 1.350 milions d’euros, xifra que supera el 2019 i marca un nou rècord. Aquest creixement l’expliquen gràcies a la recuperació brusca de la demanda, després de l’aturada per la Covid-19, i a l’increment dels preus.

PUBLICITAT

En aquest sentit, s’han mostrat amb interrogants per les afectacions de la Guerra d’Ucraïna, a tota l’empresa, però a Tarragona concretament té repercussions amb el cost de l’energia, ja que s’ha multiplicat per més de 5. El Director General de BASF, Carles Navarro, ha reconegut que això és una preocupació, però que, de moment, no s’han plantejat parar plantes tot i que les observen. 

La intenció és que aquest 2022 es puguin invertir 44 milions d’euros, i aquí té especial importància la primera xarxa privada de 5G que tenen a la ciutat.

D’altra banda, també continuaran apostant per l’energia renovable, la digitalització, la seguretat i la conciliació familiar.

Seguiran treballant a Rússia

Des de l’empresa han condemnat la guerra entre Ucraïna i Rússia i han dit que treballaran per poder tornar a la legalitat vigent, que hi havia fins ara. Tot i això, han assegurat que per responsabilitat humanitària, i per la situació extraordinària, seguiran fent feina amb Rússia.

Així doncs, la seva intenció no és marxar del país, ja que aboquen a raons que van més enllà de les polítiques.

PUBLICITAT