Boada: “Vull convertir el meu bar en un arxiu”

Més de tres anys del tancament d’un dels locals més acollidors de la ciutat de Tarragona on es feien uns dels millors entrepans del territori: Can Boada. El senyor Eduard Boada és una persona molt estimada per la ciutat però des del seu tancament molts tarragonins ho troben molt a faltar. Moltes persones han passat pel seu local al llarg dels anys i no solament tarragonins sinó d’arreu de l’estat. Un local amb més de 70 anys d’història, resultant així un dels més antics de la ciutat. Boada va haver de tancar el seu negoci a principis del 2019, arrossegava moltes molèsties des de feia molt de temps i va decidir que era el “moment de plegar”.

PUBLICITAT

Un bon moment d’anar a fer un bon entrepà a Can Boada, era abans d’anar a la universitat, a treballar o anar al col·legi, una parada obligatòria per fer un bon esmorzar i atipar-te. A més a més, comptava amb una varietat d’aliments on realitzava entrepans que anaven de més simples de preparar fins a uns de més elaborats. Així ens ho explica Eduard Boada quins eren els més demanats i els seus secrets:

En un preu adquisitiu de l’entrepà acompanyat d’una bona cervesa o refrigeri, ja estaves ple fins a l’hora de berenar. Un home tranquil, senzill, de la vella escola que tracta a tothom de vostè. Ja tinguis 60 anys com 15.  Durant els anys molts clients han passat pel local i tenen moltes anècdotes per explicar, així ho esmenta Marc Masip i Marc Amorós tarragonins i fidels clients que van anar durant els últims 8 anys que va estar obert: 

Els entrepans com bé he comentat eren la seva especialitat. Marc Amorós i Marc Masip expliquen quins entrepans s’han anat demanant al llarg del temps i  quins eren els que ells escollien normalment:

Una de les millors notícies que va rebre en aquests últims 3 anys, va ser la de ser un dels pregoners de Santa Tecla de l’any 2019, i va decidir fer-ho a “la seva manera”, així ens ho explica Boada:

Han sigut molts anys dedicant-se en el món de l’hostaleria. Ara per ara s’ha volgut marcar uns objectius, ja que per jubilació, ha deixat de fer entrepans. A més a més, Boada ha repassat el seu estat actual:

El moment del seu tancament va desencadenar una gran desil·lusió en els tarragonins. Milers i milers d’entrepans ha realitzat durant la seva vida i sempre amb una gran amabilitat i amb tot l’amor possible. Però s’ha de pensar que hi ha etapes en la vida i saber gaudir-les quan toca. I molts tarragonins podem dir amb el cap ben alt que: “Jo vaig menjar un entrepà del Boada”. Et trobem molt a faltar Eduard Boada!

PUBLICITAT