Bonillo: “La Conca de Barberà té un dèficit d’aigua”

El Consorci d’Aigües de Tarragona s’encarrega de distribuïr aigua als municipis de la província de Tarragona des de fa més de 30 anys. De fet, actualment subministra aigua potable a 63 ajuntaments i 25 indústries. Dit d’una altra manera, proporciona aigua al 80% de la província. Tot i això, zones com la Conca de Barberà es mantenen a l’espera d’una millor distribució d’aigua.

Consorci aigues tarragona transvassament
PUBLICITAT

Segons Marta Bonillo, responsable de relacions externes i comunicació del Consorci d’Aigües de Tarragona, aquest trasllada l’aigua del riu Ebre a municipis d’arreu de la província mitjançant els canals de les comunitats de regants. De fet, assegura: “Nosaltres tractem l’aigua i la fem potable i, els ajuntaments, fan la distribució en baixa i el sanejament”.

La responsable identifica el Consorci d’Aigües com un Pont del Diable de l’era moderna.

Existeix un consum d’aigua individual i un d’industrial, encara més rellevant. Bonillo assegura que el provisionament d’aigua és essencial per la indústria turística ja que s’utilitza tant en hotels com en càmpings.

Marta Bonillo reconeix que l’ús de recursos propis és molt important però sovint no és suficient per proveir el municipi. “Sovint l’aigua del pou d’un municipi no és suficient o no té prou qualitat, no és potable”. És per aquest motiu que la labor del Consorci d’Aigües és essencial.

PUBLICITAT