Càmeres de videovigilància per augmentar la sensació de seguretat

El passat divendres es va aprovar un modificatiu de crèdit de més de 12 milions a l’Ajuntament de Tarragona que entre altres coses incloïa les càmeres de videovigilància per augmentar la seguretat. Les que han d’anar al voltant del consistori ja estan instal·lades i es posaran en funcionament en breu.

PUBLICITAT

D’altra banda, les càmeres que han d’instal·lar-se a la Part Alta tardaran més. A hores d’ara encara estan realitzant un estudi per trobar els punts estratègics on col·locar-les i quins són els millors llocs. La Consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, ha dit que la intenció és augmentar la sensació de seguretat de la ciutadania, encara que no s’hagi notat un augment de delinqüència excessiva per instal·lar aquestes càmeres.

Per la seva banda des de la Federació d’Associació de Veïns de Llevant reclamen els lectors de matrícules que se’ls va prometre. Diuen, que en principi aquest 2022 ha de ser una realitat. Gemma Fuster, Presidenta de la Federació, ha remarcat que troben a faltar veure presència policial.

Des del consistori asseguren que estan treballant per intentar que hi hagi més patrulles per la ciutat, i ho tenen al cap.

La Presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns Tarragona, Lilian Fernández, no veu amb mals ulls aplicar aquest sistema als barris de Ponent.

Al Barri del Port ja fa temps que tenen experiència amb les càmeres de videovigilància. La Presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Mari Carmen Puig, explica que “les càmeres es van posar al seu dia, però ara ja no tenen el sentit que tenien”.

Així doncs les associacions de veïns coincideixen en demanar més presència policial als carrers, i són conscients que la ciutat no és insegura, però si té alguns problemes.

PUBLICITAT