Càritas de Tarragona atén més de 20.000 persones durant el 2023

Durant el 2023 més de 20.000 persones de 9.204 famílies van ser ateses per Càritas Diocesana de Tarragona que afirma que la pobresa no para de créixer i que l’escletxa social cada cop és més gran i a afecta a més gent.

PUBLICITAT

D’entre aquestes persones acompanyades per l’associació el 70% són dones i el 55% d’aquestes tenen fills a càrrec. També preocupa la soledat, ja que una de cada quatre persones ateses viu sola, així com l’augment de la pobresa entre les persones més joves, que són el 46%. La coordinadora de l’àrea d’Acció Social de Càritas, Teresa Jordán, afirma que “hem anat sumant crisi darrere crisi” i lamenta que “l’entitat no té la resposta a un tema tan greu com aquest”. D’altra banda, Jordán ha posat en valor l’aposta de l’entitat per la calidesa en l’atenció a les persones davant situacions greus com les que es viuen:

Finalment, l’entitat ha mostrat la seva preocupació per l’accés a l’habitatge, on una de cada quatre persones ateses presenten inestabilitat habitacional, viuen acollits en habitatges, rellogats, ocupats o cedits.

PUBLICITAT