Carla Aguilar denuncia l’assetjament que pateix a En Comú

Carla Aguilar, regidora i portaveu d’En Comú Podem A Tarragona, ha enviat la tarda d’aquest dijous un comunicat, en resposta a la nota de premsa difosa per la seva organització aquest matí.
A la nota de premsa d’En Comú Podem del Camp de Tarragona la formació anuncia l’expulsió d’Aguilar, a més de la de Hermán Pinedo, Enric Verdú i Elisa Alegre.

PUBLICITAT

COMUNICAT DE PREMSA DE CARLA AGUILAR CUNILL SOBRE LA NOTA DE PREMSA DIFOSA AVUI PER EN COMÚ

Avui s’ha notificat a premsa que jo, juntament amb dues persones mes, la co-coordinadora Elisa Alegre i el secretari d’organització Enric Verdú, hem estat expulsats d’En comú. A hores d’ara, ningú de nosaltres hem rebut la notificació formal ni el contingut de la resolució.

Vull començar demanant disculpes per la meva absència a la política municipal dels darrers mesos. Em trobo en una situació emocional complicada que ha comportat una baixa per ansietat i depressió.

Aquesta situació mèdica ha estat provocada per una situació d’assetjament que es porta donant cap a la meva persona i el meu entorn des de fa ja temps. De fet, actualment hi ha una denuncia presentada per assetjament dins del partit  de la que hem estat víctimes tant jo com Elisa Alegre.

Per tant, es important remarcar que aquesta expulsió arriba en un context en que hi ha aquest procés obert per assetjament que ha tingut un alt cost personal que ha provocat la baixa en la que em trobo actualment.

Reflexions sobre el comunicat de premsa enviat avui des d’En Comú:

Sobre l’expedient, hem presentat en total 90 pagines d’al·legacions, amb proves que demostren la invalidesa dels arguments presentats en contra nostra, de les quals no hem tingut resposta. Precisament un dels arguments presentats era la manca de confidencialitat en el procediment, situació en la que ens tornem a trobar avui, en que encara no tenim constància oficial d’aquesta resolució.

L’expedient es va obrir per la decisió presa de tenir en compte els vots de les assemblees de podem i d’en comú per decidir el posicionament sobre els pressupostos municipals, front a la demanda de tenir en compte nomes una de les assemblees, la de En comú. Davant d’una situació en la que no hi va haver un mecanisme orgànic de resolució, es va fer allò que semblava mes just i d’acord amb el que s’havia fet anteriorment en situacions similars (entrada a govern i decisió de no ampliar-lo), que era tenir en compte les dues assemblees.

L’altre motiu de l’expedient es el final de la relació laboral d’un càrrec de confiança. Aquesta es va fer d’acord amb el procediment realitzat en una ocasió anterior i amb sobrats motius de vulneració de la confiança depositada. Motius en els que mai he incidit en públic per protegir el nom i la dignitat pública d’aquesta persona. En canvi, aquest fet ha provocat difamacions publiques cap a mi, dient que s’havia despatxat de forma irregular i estant ell de baixa, coses que no son certes.

Soc la portaveu d’En comú podem a l’Ajuntament de Tarragona i, com a tal, vaig actuar, en conseqüència i buscant una solució justa i d’acord amb els antecedents. Tinc la consciència molt tranquil·la i un profund agraïment a totes les persones que orgànicament em van acompanyar, ajudar i recolzar en aquesta decisió que va ser conjunta.

Per què estic en política?

Tinc molt clar que jo no he vingut a la política per entrar en cap d’aquestes batalles, he vingut a lluitar pels nostres ideals i la defensa de la justícia social, la ciutat cuidadora, el feminisme, la ecologia i el benestar animal. Mai vaig entrar aquí volent treure cap profit sinó per fer un servei a la ciutadania i a la coalició. Lamento molt veurem immersa en aquestes situacions. Tinc clar que la política institucional es un lloc temporal i em sap molt de greu que aquests problemes interns estiguin debilitant la capacitat del nostre espai d’incidir en la política municipal i en la millora de la vida de la gent. Crec que en aquest sentit aquest procés és un fracàs col·lectiu.

23 de juny de 2022

PUBLICITAT