Catalunya referma el seu compromís amb la Vall de l’Hidrogen

Els 255 membres de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya han refermat aquest dijous el seu compromís amb el projecte dins d’una assemblea celebrada a l’auditori de la Diputació de Tarragona.

Vall Hidrogen
PUBLICITAT

En representació de la Generalitat de Catalunya, el secretari d’empresa Albert Castellanos ha manifestat que aquest “és un projecte de país, que posa en joc la competitivitat i sostenibilitat del futur industrial de Catalunya”. Aquest 2023 la Vall presentarà nous estatuts i comitè executiu. La Vall compta actualment amb 75 projectes en marxa dins del pla d’acció presentat que se centren, entre altres, en la descarbonització de ports i aeroports catalans, la creació d’un electrolitzador propi i l’impuls a la descarbonització de la indústria. Fins al 2026 s’invertiran 230 MEUR i es pretén generar 23.000 t/a d’hidrogen verd. Castellanos ha assegurat que “aquest projecte és ja una realitat”.

En aquesta assemblea la Vall també ha obert camí a altres tecnologies de descarbonització mentre l’hidrogen verd no sigui competitiu. Tots els projectes engegats seran avaluats el juny del 2023 en una reunió que comptarà amb representants de la Unió Europea i dels països membres amb iniciatives similars.

PUBLICITAT