Cau en sis punts la participació al Senat

La participació de les eleccions al Senat cau més de sis punts a la provincia. 30.000 vots menys respecte a les eleccions d’abril que han fet que els principals candidats perdin recolzament. Els senadors escollits a Tarragona tornen a ser els mateixos, i és que els republicans tornen a guanyar les eleccions a la demarcació. 

PUBLICITAT

Els tres candidats d’Esquerra Republicana són els més votats i han rebut més de 335 mil vots perdent 12.000 respecte de les eleccions del 28A. Tot i així, Esquerra ha pujat 4 punts en percentatge de votació al Senat mentre que els socialistes n’han perdut 5.

Miquel Aubà és el més votat amb un 32%, el segueix Laura Castel, actualment consellera de turisme i desenvolupament econòmic a l’ajuntament de Tarragona, amb un 30% i Josep Rufà amb un 28%. Tots tres han pujat un el seu percentatge respecte a les eleccions d’abril. 

Els socialistes, per contra, han perdut 30.000 vots però conserven el senador del 28 d’abril. Santiago José Castellà repetirà com a únic representant tarragoní socialista a Tarragona. El ja senador ha rebut un 19% dels vots, baixant dos punts i perdent 13.000 vots.

PUBLICITAT