CCOO i UGT es mobilitzen el 1r de maig per reduir la jornada laboral i millorar els salaris

Els sindicats majoritaris de Catalunya CCOO i UGT, convoquen mobilitzacions arreu de Catalunya pel 1r de maig sota el lema “Per una plena ocupació, menys jornada i millors salaris”.

PUBLICITAT

La secretaria general de CCOO Mercè Puig, i el secretari general d’UGT, Joan Llort, expliquen la important i la necessitat d’aconseguir aquestes reivindicacions pels treballadors.

Afirmen que els governs progressistes dels últims anys han afavorit la millora dels drets dels treballadors en relació amb els salaris, els convenis o les pensions, amb la reforma laboral, però adverteix que encara hi ha molts aspectes a corregir. Per exemple proposen apujar el salari mínim interprofessional a Catalunya, ja que el cost de vida aquí és molt més elevat que en la resta de l’Estat.

Assenyalen la rellevància de les properes eleccions del 12 de maig i animen els treballadors i treballadores a votar partits que vetllin per la millora dels seus drets i per les polítiques socials i públiques. També insten als polítics a complir-ho i no només abanderar aquests temes en campanya.

El dia 1 de maig UGT farà un homenatge a les 10:30 a Pablo Iglesias, el fundador del mateix sindicat i del Partit Socialista Obrer espanyol. Després s’ajuntarà a les 12:00 amb Comissions a la manifestació que sortirà de la plaça imperial Tàrraco i acabarà al carrer Ixart davant la seu de totes dies agrupacions.

PUBLICITAT