Cinc joves extutelats estudien a la URV gràcies a un programa pioner a Catalunya

Laura Grau López té 19 anys i estudia primer curs de Pedagogia a la URV. És una jove extutelada per la Generalitat que ara viu amb una família d’acollida. La Laura és una dels 5 alumnes de primer de diferents graus de la universitat de Tarragona que enguany participen en un programa pioner a Catalunya per a noies i nois extutelats. Els altres alumnes estudien Treball Social, Dret, Fisioteràpia i Educació Social. 

PUBLICITAT

El programa es basa en dos pilars: l’acompanyament i seguiment a través d’una persona de referència per a cada alumne i el suport econòmic per a material, desplaçaments i el menjador universitari. En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, la Laura fa una valoració molt positiva de l’ajuda rebuda.

L’estudiant de Pedagogia també explica què suposa per a una noia com ella arribar a la majoria d’edat i tenir al davant un món ple d’incerteses, però diu sentir-se molt orgullosa d’haver arribat a la universitat per estudiar allò que més li agrada.

Segons dades de la URV, només el 4% dels joves tutelats de Catalunya arriben a fer estudis superiors. En aquest context, la coordinadora del programa, Carme Garcia Yeste, es mostra satisfeta de la primera experiència del curs 2023-2024.

De cara al curs vinent, ja han realitzat diverses trobades amb directors i monitors de centres on viuen els menors tutelats amb un missatge clar: aquests nois i noies tenen els mateixos drets que la resta i, per tant, poden cursar estudis universitaris. 

PUBLICITAT