Cinc milions d’euros per museïtzar l’entorn catedralici

El Museu Diocesà de Tarragona encara la tercera fase de la seva conversió transformant la sala del Corpus Cristí. Una nova cara del museu que ha de culminar l’any 2024 amb una quarta fase, aconseguint així un relat cronològic del cristianisme de la prehistòria a la contemporaneïtat.

Catedral-tarragona
PUBLICITAT

Andreu Muñoz, director del museu, mira ara més enllà per impulsar el gran projecte museogràfic que ha de transformar tot el barri catedralici. Aquest contempla un pàrquing al Roqueral, la conversió del Museu Bíblic que ubicarà la taquilla, botiga i cafeteria d’una ruta a l’entorn catedralici. El projecte també pretén el condicionament del temple romà de la sala axial, punt de partida de la visita que ha de passar pel museu diocesà, el claustre i cloure a la catedral com a zenit. Amb això Muñoz assegura que vol “equiparar Tarragona a ciutats com Toledo o Córdoba”.

El total del projecte està pressupostat en cinc milions d’euros i Muñoz assegura comptar amb la complicitat de diversos grups polítics així com l’entusiasme de la Real Societat d’Arqueologia. Ara es troben en cerca de suport públic i privat per fer d’aquest, en deu anys vista, l’epicentre de les visites turístiques a la ciutat.

PUBLICITAT