Cinc partits i divuit persones fora del govern municipal

Els resultats electorals d’aquest 28 de maig a Tarragona donen una victòria clar al PSC que amb 9 escons assegura “voler votar en solitari”, situació que deixaria fora del govern municipal a 18 noms de cinc formacions polítiques diferents.

consellers sense govern
PUBLICITAT

L’oposició la liderarà ERC de Tarragona durant els quatre anys vinents després de reiterar que “no es sumaran a la investidura de Viñuales”. Això deixa sis persones de la llista encapçalada per Pau Ricomà dins el consistori, però sense aspiracions a govern. D’aquests, a més de Ricomà, altres tres han ocupat conselleries durant el darrer mandat, Xavi Puig amb Urbanisme i Territori, Mary López amb Esports i Gent Gran i Jordi Fortuny amb Serveis Generals i Neteja. Altres dos noms, Maria Roig i Gemma Fusté, són de nova incorporació. Queda el dubte de si Ricomà continuarà encapçalant la llista d’ERC a la ciutat o farà un pas al costat, tot i que ha confirmat que no tornarà a presentar-se com a alcaldable en els propers comicis.

El PP ha entrat com a tercera força política sota el lideratge de Maria Mercè Martorell, qui ja va ocupar la conselleria de patrimoni a l’ajuntament. L’acompanyen la seva cap de campanya i actual consellera al grup municipal del PP, Elisa Vedrina i tanquen la representació Álvaro batlle i Marta Serrano.

La irrupció de VOX ha estat la gran sorpresa d’aquestes eleccions i deixa dins el consistori tres noms desconeguts a la vida pública tarragonina. Encapçala la formació Francisco Javier Gómez i el segueixen Judit Gómez i Jaime Duque.

La formació de Junts x Catalunya ha obtingut pitjors resultats dels esperats i al seu cap de llista, Jordi Sendra li acompanyaran dues persones més. Elvira Vidal tornarà a ocupar una cadira al saló de plens, canviant el grup municipal de Junts x Tarragona pel liderat per Sendra i acompanyada del número tres Josep Manresa.

El saló de plens el tancaran dos consellers de nova incorporació d’En Comú Podem Tarragona. Jordi Collado encapçala la veu dels comuns després d’unes primàries que van deixar a Àngels Pérez fora de la llista. Amb ell, el representant de Podem a Tarragona, Toni Carmona.

En aquests dies, s’espera que els diferents grups polítics ofereixin la seva mà a Rubén Viñuales per formar un govern més ampli, però a hores d’ara, aquestes 18 persones quedarien fora del govern municipal.

PUBLICITAT