Coia Ballesté: “És igual fer periodisme a Ràdio Ciutat que a la BBC”

A finals dels anys vuitanta, mentre estudiava Periodisme, anava els caps de setmana i els estius a la COPE i la SER de Reus a posar música i fer informació esportiva. Allà va coincidir amb Carles Francino, Neus Bonet i Andreu Buenafuente, entre d’altres, i va començar una carrera professional que la porta a ser avui la corresponsal a Londres de TV3 i Catalunya Ràdio. 

coia ballesté london
PUBLICITAT

Coia Ballesté Brumós ha estat una altra convidada al cicle d’entrevistes de Ràdio Ciutat de Tarragona per celebrar els 10 anys de l’emissora i el centenari de la ràdio a Catalunya. Des de la capital britànica, Ballesté repassa la seva trajectòria i assegura que n’ha gaudit de totes les etapes: esports, informatius, formant part de l’equip de transmissions de Joaquim Maria Puyal o com a delegada de l’emissora a Tarragona. 

Valora positivament els 40 anys de Catalunya Ràdio i es mostra convençuda del paper clau de responsabilitat i funció social que juguen els mitjans públics. Ballesté, que ha estat presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, afirma que les ràdios locals són indispensables en el panorama comunicatiu per informar, fer comunitat i crear sentiment de pertinença. 

Coia Ballesté ha viscut professionalment un munt d’esdeveniments mundials i locals. Entre els més impactants, remarca la mort de la reina Elisabeth, la cobertura dels Jocs Olímpics de Barcelona,  l’ensorrament de la casa de la Rambla Nova de Tarragona i l’explosió d’Iqoxe. 

Després de tres anys a Londres, la periodista reconeix que ha estat un repte fer televisió per primera vegada mantenint el contacte amb la ràdio, i revela que l’ha sorprès en positiu la manera de fer dels periodistes britànics en les entrevistes. 

PUBLICITAT