Col·lectius vulnerables abrigats per la gent gran

Des de Creu Roja Tarragona han impulsat una iniciativa on gent gran està confeccionant roba d’abrigar per col·lectius vulnerables. Míriam Jiménez, responsable del departament de Gent Gran i Dona víctima de violència de gènere de Creu Roja Tarragona, explica que “aquesta activitat ajuda a combatre la soledat del col·lectiu durant aquests temps.”

Pla mitjà d'Agapita Hernando, una de les àvies que participa en el projecte de Creu Roja Tarragona, entregant-li una peça de roba que ha teixit a Anna Garrido, tècnica de l'entitat. Foto del 18 de desembre del 2020
PUBLICITAT

Entre 50 i 60 dones han rebut des de Creu Roja una caixa amb llanes i els materials per confeccionar. Diferents voluntaris de l’associació fan arribar al domicili dels usuaris els materials necessaris i alguns patrons. Maria Jiménez manifesta que la demanda de llana per nova gent continua creixent.

Aquesta activitat va vinculada a un grup de WhatsApp on les diferents usuàries comparteixen consells i el seguiment del seu treball. Marina Jiménez assegura que les tecnologies han molt estat útils per dinamitzar el dia a dia de la gent gran. El lema del departament durant aquesta pandèmia ha estat “si a la distància física no a la social“.

Els primers resultats de la confecció han estat enviats al col·lectiu de persones sense sostre del Palau de Congressos. Aquestes peces estan acompanyades d’un missatge escrit per aquestes persones grans. Altres col·lectius com el de nens i dones víctimes de violència de gènere també han rebut roba. Segons Creu Roja la recollida d’aquesta iniciativa ha estat molt positiva tant per les persones grans com els que han rebut les peces.

PUBLICITAT