Instal·len colònies de gats al patrimoni tarragoní

Tarragona posa en marxa la prova pilot de colònies per a gats ferals. Aquesta primera fase s’encarregarà de 16 colònies de les 54 que hi ha registrades en la ciutat. L’acció es una col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i quatre entitats de benestar animal de la ciutat. Fa uns dies es va posar en marxa l’esterilització de part dels individus i ara inicia la instal·lació de senyalització i elements d’alimentació i refugi a diferents llocs de Tarragona vinculats al patrimoni de la ciutat.

PUBLICITAT

La consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill ha manifestat que aquesta acció compta amb un pressupost de 20.000 €, els quals es destinen en un 75% a l’esterilització i la resta a la implantació dels elements. Les colònies escollides per la primera fase són aquelles que es troben a espais de patrimoni, han suposat algun conflicte veïnal i tenen una quantitat elevada d’individus.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo ha assegurat que la iniciativa pretén “integrar les colònies de gats al patrimoni de la ciutat“. Pinedo ha citat ciutats com Roma o Córdoba on “la vida d’aquests animals es dignifica i es converteix en un nou atractiu turístic“.

PUBLICITAT