Com ha evolucionat la Covid-19 a la regió?

Fa dues setmanes el Procicat anunciava que estudiaria un confinament per vegueries o regions sanitàries. Les diferents regions han viscut l’evolució de la Covid-19 de diferent manera. Al Camp de Tarragona hem viscut una de les incidències més baixes en global juntament amb Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT

El 6 d’abril de 2020 es va assolir la xifra més gran d’ingressats a UCI amb 1528 pacients. D’aquests al Camp de Tarragona n’hi havia 70. Tenint en compte les diferències de població al Camp, la xifra representava un 0,01% de la població mentre que a la ciutat de Barcelona representava un 0,03%, és a dir, el triple.

La coneguda com a primera onada durant el final de març de l’any passat va tenir un impacte molt petit a la regió en comparació a les dades generals de Catalunya. El 20 de març s’assolia a la comunitat el pic més alt amb un risc de rebrot de 449. Tres dies després es va donar la cresta de la primera onada al Camp amb un risc de rebrot del 150. Aquesta xifra s’ha vist normalitzada a l’evolució general durant tota la pandèmia.

No obstant això, la segona onada es va viure amb més indecència a la regió. El màxim risc de rebrot en aquest cas va ser de 1144, mentre que les dades generals van culminar en 1049 punts. Ara ens veiem immersos en una quarta onada que no ha arribat al risc de les darreres dos. La darrera setmana el Camp de Tarragona va arribar als 217 punts i des de llavors no hem tornat a passar aquesta xifra. El màxim general de la darrera setmana va ser de 367 punts.

PUBLICITAT