Comença el joc dels pactes

Després dels resultats de les eleccions municipals a Tarragona s’ha de veure com es podrà conformar Govern. En aquests moments el PSC i ERC empaten a escons, i per tant un dels dos partits serà el que governarà la ciutat.

PUBLICITAT

Durant la campanya electoral cap partit s’ha volgut mullar, però després de veure els resultats una cosa està clara, haurà d’haver-hi converses i hauran d’arribar a acords. El pacte que sumaria majoria absoluta seria entre ERC i PSC. Els dos partits sumarien 14 consellers i arribarien la majoria absoluta. Però seria un pacte que sembla difícil, sobretot de justificar. Tot i això Josep Fèlix Ballesteros, alcalde en funcions de Tarragona i que opta a la reelecció, ha assegurat que parlarà amb tothom.

Tot i això després de conèixer els resultats Ballesteros va parlar una mica sobre el context polític de Catalunya i no anava en un to on ERC es pugui sentir còmode.

Per la seva banda ERC ha mostrat obertament la prioritat de voler pactar amb Junts per Tarragona, la CUP i En Comú Podem Tarragona. Pau Ricomà, cap de llista d’ERC, considera que davant els resultats la ciutadania demana un canvi, i aquest canvi, segons veu, passaria per aquí.

Un pacte entre aquests partits sumarien 14 escons, per tant també la majoria absoluta. Tot i això podria ser que el pacte en si només existís entre dos grups i els altres donessin suport en moments puntuals. Cal destacar que Ricomà es veu alcalde.

Ara els tres partits tenen tres setmanes per asseure’s i parlar i veure els punts comuns que tenen i poder arribar a acords.

PUBLICITAT