“Consens al territori” pel projecte de la nova estació intermodal

La ministra de Transports, mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez ha presentat aquest divendres 24 de març el projecte de la nova estació intermodal de Tarragona als agents polítics més rellevants del territori afectat.

Raquel sanchez estació intermodal
PUBLICITAT

Aquest projecte referma la ubicació a la Cruïlla entre Vila-seca, Tarragona i Reus, situada com un pont sobre el corredor del Mediterrani i en paral·lel a les línies ferroviàries convencionals. D’aquesta manera, facilitarà la connexió entre aquestes dues línies i el futur projecte del tramvia del Camp. L’estudi informatiu contempla una estació ampla i lluminosa amb accessos segregats per cada una de les vies. Una estació molt centrada també en la connexió amb l’aeroport de Reus, a tres quilòmetres de distància, pel qual Sánchez ha remarcat que “volen apostar”. Sánchez també ha destacat que el projecte compta, aquest cop, amb el consens i la celebració de tot el territori.

A finals d’aquest 2023 se sotmetrà el projecte a informació pública amb el compromís de començar les obres l’any 2026 i un pressupost estimat de 30 milions d’euros. S’estimen gairebé dos milions de viatges anuals sense tenir en compte encara els procedents de l’aeroport, pels quals ja s’ha encarregat un estudi.

PUBLICITAT