Contingut Exclusiu: L’1 de juliol comencen les obres al Teatre Metropol

Les obres del Teatre Metropol comencen l’1 de juliol i aquesta primera fase estarà enllestida el 19 de desembre. Les dates les ha anunciat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT

Aquest calendari permet comptar amb els 70.000 euros de subvenció de la Generalitat a un projecte que supera els 300.000 euros de pressupost. La primera fase consistirà en recuperar els colors originals i restaurar els elements de Josep Maria Jujol que hi ha dins del teatre. També es treballarà a les cobertes per evitar filtracions d’aigua. 

La segona fase, amb un pressupost d’altres 300.000 euros, començarà a inicis del 2025 i s’intervindrà al pati i les columnes. Més endavant, caldrà instal·lar un nou sistema de climatització perquè l’actual no funciona. 

Per a Sandra Ramos és rellevant posar dates concretes a la remodelació del teatre modernista.

En la mateixa entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, Sandra Ramos explica que ja s’està treballant en el conjunt de l’edifici de Rambla Nova 46. A la primera planta, que estaria connectada al hall del teatre, hi aniria el Centre Jujol, un espai d’interpretació del modernisme a Tarragona. Un centre diferent a l’arxiu de l’artista tarragoní que -creu la consellera de Cultura- s’hauria d’instal·lar al Col·legi d’Arquitectes. 

Ramos també detalla que a la segona planta del Metropol s’ubicarien les dependències de suport al teatre. A la tercera, els tècnics de l’àrea de Cultura. I a la quarta i última planta, un restaurant. Aquest establiment gastronòmic ajudarà a mantenir econòmicament el conjunt de l’edifici quan estigui operatiu. De moment, no hi ha dates per definir la remodelació completa de l’edifici. 

PUBLICITAT