CONTINGUT EXCLUSIU | Les empreses públiques de transport de Tarragona i Reus es fusionaran amb l’àrea metropolitana

Les empreses públiques de transport de Tarragona i Reus es fusionaran en el marc de la futura àrea metropolitana. Amb aquesta idea treballen els dos alcaldes en el marc d’una nova era pel transport que ha d’incloure una millora substancial del servei que fan els operadors privats. Cal recordar que l’actual concessió administrativa acaba el 2028. 

PUBLICITAT

També consideren prioritari que la Generalitat treballi en la fase 2 del tramvia (que uneix Vila-seca amb Reus i Tarragona) de manera paral·lela amb la fase 1 (la de Cambrils amb Salou i Vila-seca). Diuen que és una oportunitat històrica, temporal i econòmica, i representa un canvi de mobilitat revolucionari. 

En el programa especial de Ràdio Ciutat de Tarragona, Viñuales i Guaita han parlat d’altres àmbits d’actuació de la futura àrea metropolitana. En matèria d’urbanisme, reclamen que el Pla Director Urbanístic de la Generalitat no envaeixi competències municipals que són exclusives. El pla ha de ser una eina de cohesió territorial i no d’imposició, diuen.

Els dos alcaldes també posen en valor que al grup impulsor de l’àrea metropolitana hi ha les tres forces polítiques més votades al territori: Esquerra, PSC i Junts. I una institució clau al territori com la Diputació de Tarragona. 

PUBLICITAT