CONTINGUT EXCLUSIU | Noemí Llauradó: “L’àrea metropolitana del Camp de Tarragona no necessita una capital”

L’àrea metropolitana del Camp de Tarragona ha de funcionar com una ciutat única i no necessita una capital. Ho diu la presidenta de la Diputació i una de les impulsores de l’àrea metropolitana, Noemí Llauradó, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona. 

PUBLICITAT

Llauradó s’alinea amb la posició expressada per l’alcalde Rubén Viñuales fa uns dies al mateix programa. La presidenta de la Diputació creu que aquest és un tema que no preocupa la ciutadania i que l’àrea metropolitana s’ha de gestionar des de la col·laboració i la generositat i amb una representació plural. 

Per a Llauradó, els dos temes prioritaris són la mobilitat i l’urbanisme. Creu que el futur tramvia significarà una revolució pel territori i remarca la importància del planejament urbanístic. El pla l’impulsa la Generalitat amb 7 municipis implicats i la presidenta considera clau les aportacions que hi haurà de fer la futura àrea metropolitana pel que fa a equipaments, polígons industrials i infraestructures de mobilitat.

Noemí Llauradó creu que tot el procés haurà de culminar amb un òrgan de governança encara per definir.

Segons Llauradó, els municipis i no la Diputació hauran de cedir competències al nou òrgan. 

PUBLICITAT