CONTINGUT EXCLUSIU | Viñuales i Guaita: “L’àrea metropolitana no tindrà capital i ha de ser una realitat el 2028”

L’àrea metropolitana del Camp de Tarragona no tindrà capital. Paraules de l’alcalde de Tarragona Rubén Viñuales pronunciades davant l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, en una edició especial del programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona que ha aplegat aquest dijous als màxims responsables polítics de les dues ciutats.

PUBLICITAT

Viñuales i Guaita han parlat de generositat, treball conjunt, visió global i alçada de mires. Especialment clar ha estat l’alcalde Viñuales, que ha recordat que Tarragona sempre ha estat la capital administrativa. Però diu que ara cal fugir del concepte de capitalitat.

Alcalde i alcaldessa també tenen fixada la data del 2028 perquè comenci a caminar l’àrea metropolitana. El principal motiu és posar en marxa en aquell moment un nou sistema de transport amb el tramvia i una nova etapa de les concessions administratives de les empreses d’autobusos privats que operen al territori.

Guaita i Viñuales no es pronuncien sobre la possible creació d’un nou ens administratiu per dirigir la futura àrea metropolitana. L’alcaldessa de Reus diu que això arribarà al final del procés, que no té de moment una opinió clara i que l’exemple de Barcelona és vàlid però no l’únic.

En la mateixa línia, l’alcalde de Tarragona diu que s’ha d’aprendre dels erros del passat, en una clara referència al desaparegut i fallit Consorci del Camp de Tarragona.

Viñuales i Guaita asseguren que no hi ha reticències dels petits municipals en relació a Tarragona i Reus. Ben al contrari, consideren que l’àrea metropolitana és una oportunitat de futur.

PUBLICITAT