CONTINGUT EXCLUSIU | Viñuales impulsa des de la Diputació canvis al projecte de la Savinosa

La Diputació es replanteja el projecte de la Savinosa presentat a finals de 2022. Rubén Viñuales, en qualitat de vicepresident primer de la institució, ha donat instruccions per fer canvis en el projecte, un cop es descarta que puguin a anar a la Savinosa el conservatori de música i l’escola d’art i disseny per la normativa de Protecció Civil en relació al pas de trens amb mercaderies perilloses. 

Savinosa Hub
PUBLICITAT

Aquest mandat, amb el pacte a la Diputació entre Esquerra i el PSC, Viñuales és el responsable del futur de la finca de l’antic preventori. El vicepresident és partidari de mantenir-hi la filosofia d’hub cultural, però diu que s’hi pot reduir volum d’edificabilitat i replantejar altres equipaments que apareixien en el projecte presentat l’anterior mandat per la presidenta de l’ens, Noemí Llauradó. Són declaracions exclusives a Ràdio Ciutat de Tarragona. 

Com a alcalde, creu que la Diputació acceptarà en breu la seva proposta d’instal·lar la futura seu de l’escola i conservatori de música al complex de Tabacalera. Això passaria per la signatura d’un conveni entre Ajuntament i Diputació per iniciar els estudis preliminars del trasllat de l’equipament ubicat actualment al carrer Cavallers.

El conservatori s’afegiria a Tabacalera a la futura biblioteca estatal, un mòdul dedicat a estudis universitaris i altres usos encara per determinar. En tot cas, Viñuales diu que per primera vegada l’antiga fàbrica de tabacs compta amb un projecte realista basat en l’eix formació, tecnologia i recerca. 

PUBLICITAT