Creix l’ocupació, però Tarragona es manté a la cua

La Cambra de Comerç ha presentat l’estudi econòmic del nostre territori. Els resultats indiquen que l’economia de la demarcació de Tarragona creix, però hi ha una sèrie de factors que fan que aquest creixement sigui contradictori.

PUBLICITAT

Tot i que augmenta de forma moderada l’ocupació l’atur també puja, més del 13%. Això es deu al gran nombre de contractes temporals que es fan. Aquestes dades són les pitjors de les 4 capitals catalanes, ja que la taxa d’atur està 3 punts per sobre Barcelona i fins a 5 punts per sobre la de Girona. Per tant no es fan contractes i la dinàmica és la contractació temporal, així ho ha explicat Joaquim Margalef, economista i autor de l’estudi.

Cal destacar que ha augmentat la creació d’empreses des del 2014, i el sector de la construcció també puja, però sobretot amb l’activitat residencial.

També hi ha un repunt dels preus per sobre l’IPC, comparat amb la resta de Catalunya i Espanya. Tot plegat porta a una petita disminució del consum.

D’altra banda les exportacions han disminuït en taxa interanual. A l’economia catalana i espanyola creixen més d’un 3% mentre que a Tarragona han baixat més d’un 3%. Tot i això Margalef ha assegurat que “l’economia funciona a un ritme positiu”.

Tot i aquestes dades els informes indiquen que els valors de creixement són positius i el ritme supera el de la zona euro.

PUBLICITAT