Creu Roja es bolca amb les persones vulnerables amb VIH

Aquest 1 de desembre es commemora el Dia Mundial del VIH, per aquest motiu Elena Manrique, treballadora de Creu Roja Tarragona, ha volgut detallar al Bon Dia els serveis que ofereix l’entitat en aquest àmbit.

Creu Roja refugiats
PUBLICITAT

El recurs principal amb el qual compten és la casa d’acollida, on des de fa vint-i-vuit anys ofereixen atenció continua a persones vulnerables amb VIH. En origen aquest servei era un acompanyament a la mort i ara se centra a orientar als usuaris a una vida saludable. Aquells que assoleixen més autonomia poden acollir-se al programa SABA, que ofereix acompanyament psicològic a 40 persones a la demarcació. Creu Roja se centra també en col·lectius especialment vulnerables com les persones en àmbit de prostitució i drogaddicció. Les voluntàries acudeixen als punts on més activitat hi ha per oferir informació, gestionar targetes sanitàries o donar xeringues higienitzades. Manrique detalla com “aquests col·lectius no estan acostumats a rebre ajuda, motiu pel qual ho agraeixen especialment”.

Més enllà de tot això fan xerrades a escoles i instituts per formar sobre una salut sexual primerenca. Aquest 2022 han arribat a més de 3.000 adolescents a tota la demarcació.

PUBLICITAT