Creu Roja Joventut es bolca amb el 8 de març

Les dones representen el 60% de les persones en situació de vulnerabilitat ateses per Creu Roja a la demarcació de Tarragona. Aquest és un fet que han volgut reivindicar des de Creu Roja Joventut a diferents municipis tarragonins.

Creu Roja Joventut 8M
PUBLICITAT

A la ciutat de Tarragona, diverses voluntàries han convidat a la ciutadania a la reflexió amb dues dinàmiques. Una d’elles se centra en la interseccionalitat, temàtica de l’organització per enguany, que vol posar en relleu la identitat de gènere, l’orientació sexual o el nivell econòmic. A més han creat una “bossa dels micromasclismes”, on les tarragonines podran llençar les experiències dolentes que hagin viscut. Clàudia Martos, directora del departament de Creu Roja Joventut a Tarragona, explica que “la majoria de voluntàries a la demarcació són dones”, un fet que “volen canviar des de la institució”.

Cal destacar que l’any passat, Creu Roja va atendre 9.744 dones a través de projectes d’extrema vulnerabilitat. Pel que fa al col·lectiu de la gent gran i de persones cuidadores representen el gruix més elevat, amb 5.184 dones ateses, el que suposa el 75%.

PUBLICITAT