Creu Roja prepara un pla de xoc per l’hivern a Tarragona

Les persones vulnerables que acudeixen a Creu Roja no han parat de créixer des del 2008. Així ho ha afirmat Anna Sabaté, coordinadora de la Creu Roja de les comarques de Tarragona, a una entrevista al Bon Dia Tarragona.

Creu Roja
Pla mitjà de dues tècniques de Creu Roja Tarragona posant el menjar en bosses de plàstic des del replà de casa del beneficiari, pero no entrar-hi com a mesura preventiva per la covid-19. Foto del 25 de març del 2020 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Tot i haver superat la pitjo part de la pandèmia, aquest 2022 ha estat marcat per una nova crisi, produïda per la guerra d’Ucraïna, on el preu de l’energia i els aliments no para de pujar. És per això que des de Creu Roja continuen veient un augment de persones que necessiten “cobrir les seves necessitats bàsiques”. A més la coordinadora remarca que encara estan atenent a 1.200 refugiats ucraïnesos a les comarques tarragonines, a més de les persones amb “vulnerabilitat crònica”. És per aquest motiu que l’entitat ha preparat un “pla de xoc” de 180.000 euros per aquest hivern, que promet ser especialment dur. Així explica Sabaté les previsions de l’entitat pels mesos vinents.

Sabaté destaca que el servei que més s’ha ofert l’entitat des del 2021 és l’acompanyament, en molts casos en usuaris que mai havien necessitat el suport de Creu Roja. A més la coordinadora expressa que el sentiment de “cansament i impotència” és ja habitual en els usuaris.

PUBLICITAT