Cruset: “el conflicte de l’estiba posa en qüestió la viabilitat del Port”

El conflicte entre els treballadors i empreses de l’estiba ha endarrerit els treballs del Port de Tarragona, segons afirma l’Autoritat Portuària que puntualitza “s’ha descarregat un 45% menys del cereal que el darrer any”. Una situació donada pel continu debat entre empreses i treballadors de l’estiba sobre quin ha de ser el model organitzatiu.

Estiba Port Tarragona
PUBLICITAT

Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, manifesta com “són molts els sectors que es veuen afectats per aquesta situació”, apuntant que “d’aquest cereal s’alimenten 20 milions d’animals”. Una situació que, segons afirma Cruset “posa en qüestió la futura viabilitat del Port de Tarragona”, ja que “moltes descàrregues s’han traslladat a altres ports que són competència directa del tarragoní”. El president assegura que, com a Autoritat Portuària, demanem a les parts seure per buscar una solució positiva pels dos, però mentrestant “les activitats portuàries no poden cèsar”.

Cruset també ha volgut remarcar que l’Autoritat Portuària té mecanismes de serveis mínims si s’estableix formalment la vaga per tal de no endarrerir l’activitat econòmica. Finalment, el president ha volgut destacar que el conflicte actual es veurà a les xifres del 2022 i, “si no aconsegueixen una organització, flexible el Port perdrà competitivitat”.

PUBLICITAT