CSIF exigeix que es depurin responsabilitats i per la mort de la cuinera de Mas d’Enric

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) torna a exigir que es depurin responsabilitats per l’assassinat de la cuinera del centre penitenciari de Mas d’Enric (El Catllar). El sindicat assegura que la seva mort va ser “el resultat d’una sèrie d’errors i negligències que no es poden ignorar: inacció i favoritisme, manipulació de procediments, incompliment de normatives, manca de supervisió i de responsabilitat institucional”, ja que el pres tenia un “historial de mala conducta recent” i va rebutjar participar en els programes de rehabilitació.

PUBLICITAT

Per això, reclamen el cessament de la subdirectora i dels comandaments de la Junta de Tractament pel fet que no van consultar a “l’equip corresponent” sobre el seu risc de reincidència.

Segons el CSIF, el reclús no va acceptar ni un sol Programa Individual de Tractament en tot el temps que va estar a la presó i tampoc va pagar la responsabilitat civil de l’assassinat de la seva víctima anterior. Tot i això, expliquen que va ser assignat com a encarregat de cuina, en “un lloc de confiança i ben remunerat”.

“Després d’agredir un altre intern a finals de l’octubre passat, l’home només va passar unes hores al mòdul de sancionats. Es va beneficiar d’un tracte de favor evident per part de la direcció i el cap de cuina, ja que se li va permetre tornar al seu lloc de treball gairebé immediatament”, denuncien des del sindicat en un comunicat.

PUBLICITAT