La CUP creu que hi ha irregularitats en el procediment de tramitació de La Budellera

Com ja van anunciar la CUP ha presentat una querella contra el conseller de territori Josep Maria Milà i Jose Luís Garcia, President de la Junta de Compensació del Pla de la Budellera per la seva tramitació. L’advocada del grup de l’oposició, Montse Aumatell, ha explicat que la querella contra el conseller i el promotor és per presumptes “delictes de prevaricació, tràfic d’influències i delictes sobre l’ordenació del territori i urbanisme.” Aumatell ha dit que “ells no es fiquen amb el projecte en si, si és correcte o incorrecte, si no amb el seu procediment.”

PUBLICITAT

Segons el reglament Milà no pot participar quan es parla sobre aquest projecte i s’han de prendre decisions, però fins al 2016 ho va fer per error, així com va reconèixer l’equip de Govern. Però des de la CUP asseguren que Milà a més de no haver votat ni haver estat a la sala quan van saltar les alarmes després d’una Junta de Portaveus l’any 2016, no hauria d’haver participat en res referent aquest tema d’ençà que va ser anomenat conseller fins que renuncia a supervisar el PPU-24 i el passa Ivana Martínez, responsable actual. L’advocada ha explicat que el conseller de territori hauria d’haver presentat un document d’incompatibilitats un cop va ser triat conseller i que el que va presentar declarava que ell no tenia cap tipus d’incompatibilitat.

Per la seva banda Laia Estrada, Consellera de la CUP, ha assegurat que han consultat a tres serveis jurídics diferents i que els tres han coincidit en dir que hi havia coses que no s’estaven fent bé en la tramitació del projecte de La Budellera.

Estrada ha explicat que la CUP ha avançat 2.000 euros del dipòsit de la querella.

En aquests moments el document d’incompatibilitats del Conseller de Territori segueix indicant que no en té cap.

PUBLICITAT