David Lobo, Nil Martínez i David Borràs fan un pas al costat

Recta final de la temporada castellera i ja hi ha colles que són conscients que patiran canvis al seu capdavant.

PUBLICITAT

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han demostrat que l’aturada per la pandèmia de la COVID-19 no els ha afectat amb accés. Els del barri cooperativista han tornat a dominar amb solvència els castells de vuit, s’han convertit en l’única colla tarragonina a portar a plaça el pilar de 6 i de 7, han actuat per primera vegada a la jornada de diumenge del Concurs de Castells fent un gran paper i s’han plantejat el 3d8a, una estructura que encara no havien portat mai a plaça fins a enguany. Així doncs, podríem dir que els de la camisa verda han viscut una temporada de rècords i s’han superat a ells mateixos. Això no hauria estat possible sense la gran feina al pati d’assaig dels castellers, les castelleres, del cap de colla, David Lobo, i la seva tècnica.

Ara, però, després de 7 anys al capdavant, Lobo decideix fer un pas al costat. El cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau assegura que el gran punt d’inflexió de la colla va arribar quan van descarregar el primer pilar de 7 i els del barri cooperativista es van retrobar amb els castells folrats.

Si alguna cosa podem afirmar és que David Lobo marxa amb la satisfacció d’haver fet una molt bona feina i d’haver deixat una gran massa social consolidada.

A partir d’aquí, el responsable tècnic demana que qui es posi al capdavant aprofiti la feina que hi ha feta.

Per altra banda, els Xiquets del Serrallo també van posar punt final a la temporada amb el Concurs de Castells. Els del barri mariner han assolit els seus objectius, però els hi ha quedat l’espineta de poder descarregar el primer castell de 8, tal com assegura el seu cocap de colla, Nil Martínez.

Precisament, enguany ha sigut l’última temporada del Nil Martínez i el David Borràs al capdavant. Els dos ho deixen amb la satisfacció d’haver deixat una colla unida i amb el primer 2d7 descarregat del 2019 i l’arribada del 25è pilar caminant a l’Ajuntament de Tarragona com a moments destacats.

Finalment, el cocap de colla de la camisa blau marí demana que el nou responsable escolti molt com se senten els seus castellers i castelleres, ja que assegura que això és clau.

S’haurà de veure quins seran els moviments de les altres dues colles de la ciutat: els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

PUBLICITAT