Demanen que l’Estat pressuposti estudiar el desviament de mercaderies

La plataforma Mercaderies per l’Interior segueix lluitant pel canvi de ruta dels trens. Ara, la plataforma ha demanat que l’Estat pressuposti per al 2021 un partida per tal d’estudiar el desviament de les mercaderies ferroviàries al seu pas pel Camp de Tarragona

PUBLICITAT

L’entitat ha demanat una reunió amb el secretari de Transports del govern estatal, Pedro Saura, i amb els presidents de les comissions de Transports del Congrés i el Senat amb l’objectiu d’aconseguir-ne un compromís ferm. La plataforma pretén que la Diputació de Tarragona també aprovi una moció de suport, tal com ja va fer l’ajuntament de la ciutat. Des de Mercaderies per l’Interior insisteixen en la “incongruència de fer passar les mercaderies per la costa i els passatgers lluny dels nuclis urbans. 

Fa un mes, el comissionat de govern espanyol per al desenvolupament del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, va demanar confiança al territori ha va llençar un missatge d’optimisme sobre el projecte. Boira va admetre que Renfe té possibilitats de millora a la regió i que seguiran estudiant les demandes del territori. 

PUBLICITAT