Desarticulada una organització criminal a Tarragona

Agents de la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) al Camp de Tarragona i agents de la Unidad Orgànica de Policía Judicial de la Guardia Civil van detenir el passat dimarts 16 de gener 5 homes com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, contraban i robatoris amb força d’embarcacions.

PUBLICITAT

La investigació va començar fa dos anys i durant el 2023 es van dur a terme dues actuacions policials rellevants contra aquesta organització criminal en les que es van intervenir prop de 250 kg d’haixix i es van detenir 6 homes, d’edats compreses entre els 20 i els 63 anys. Dimarts passat, els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil van establir un dispositiu amb set entrades i escorcolls simultanis a tres domicilis d’Amposta, un a Cambrils, un a Salou i un domicili i un complex de naus a Reus. El resultat d’aquestes entrades va ser de cinc homes detinguts, i la intervenció de 22.220 euros en efectiu, 49.170 paquets de tabac de dues marques comercials falsificades, 13 telèfons mòbils i material informàtic divers utilitzat per l’organització criminal.

Entre els detinguts està la cúpula de l’organització formada per un líder qui donava instruccions i dues persones de confiança que reclutaven col·laboradors i executaven accions per l’organització.

PUBLICITAT