Desarticulat a Tarragona un grup que feia servir bitllets falsos per comprar i produir marihuana

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desarticulat a Tarragona un grup criminal que utilitzava bitllets de 500€ falsos per comprar drogues, produir marihuana i dur a terme narco assalts.

PUBLICITAT

L’operació s’origina quan al juny una patrulla dels mossos de Salou, al Tarragonès, deté dos homes amb 6 mil euros en bitllets de 500 falsificats i es detecta que la moneda prové d’una impremta desarticulada al setembre del 2022 a La Nucia, a Alacant. La investigació els va portar a Tarragona, a on es trobava la major part del grup criminal i llavors es va descobrir que la Guàrdia Civil també els investigava per un robatori a un altre narco a València. El cap de la unitat de falsificació de moneda dels Mossos d’Esquadra, el sotsinspector Sergi Sánchez, ha destacat la originalitat del grup.

El 13 de març es va posar en marxa l’operatiu, que va permetre detenir 10 persones, 8 de nacionalitat albanesa i dues d’espanyoles, i intervenir 160 quilos de marihuana a una nau industrial de Mora la Nova, a la Ribera d’Ebre, destinada a la venda al nord d’Europa. Als detinguts se’ls acusa de falsificació de monedes i tràfic de drogues, a banda d’altres delictes.

PUBLICITAT