Desconnectats

Potenciar l’ús del transport públic i evitar els desplaçaments en vehicles privats per distàncies relativament curtes és un dels objectius que volen dur endavant els diferents Governs que han anat passant per la Generalitat, però també per Tarragona i els municipis del voltant.

PUBLICITAT

Les connexions de transport públic amb el Camp de Tarragona podríem dir que no són les millors. De fet el 2019 un 10% dels estudiants que deixaven els estudis a la URV al·legaven que el principal motiu era pel transport. Ho explicava Maria Bonet, Vicerectora d’estudiants i ocupabilitat.

La pandèmia ho ha capgirat tot, perquè la presencialitat ha baixat molt als centres educatius, però també als llocs de treball. Tot i això les dificultats de mobilitat al Camp de Tarragona no han canviat. 

Daniel Pi és el portaveu de la plataforma per la Promoció del Transport Públic al Camp de Tarragona. Ja fa temps que intenten dinamitzar el transport públic del Tarragona, i assegura que falten freqüències, línies, i denuncia la ubicació de certes estacions, com la del Camp de Tarragona. 

Tarragona és l’única capital de demarcació que no té trens d’alta velocitat que passin pel centre de la ciutat. Això té una afectació directa en els viatgers. I s’ha de destacar que a les línies de Regional s’ha perdut connexió amb Salou i la part urbana de Cambrils, a més d’haver-hi menys freqüències directes cap a Barcelona.

El transport urbà i interurbà tampoc estan ben connectats. De fet des de la plataforma ja fa anys que reclamen que hi hagi una certa lògica en els horaris per facilitar que els usuaris es puguin moure millor. 

Tot plegat fa que l’ús del vehicle privat sigui una prioritat entre la ciutadania, i que moltes persones desisteixin a anar amb transport públic. Ja fa temps que des de l’Ajuntament de Tarragona hi ha moviment per millorar això. De fet ara s’han presentat al·legacions per millorar la proposta del trentram que ha fet la Generalitat. 

Pau Ricomà ha començat a reclamar que el transport públic del territori es decideixi des del territori, i no des d’altres indrets. Tot i això la Plataforma per la Promoció del Transport Públic al Camp de Tarragona vol que la població reclami més.

PUBLICITAT