Destacats gestors nacionals d’aigua es reuneixen a Tarragona

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha reunit aquest dijous i divendres tres dels principals operadors d’aigua de l’Estat espanyol a la ciutat en el marc d’una trobada tècnica de treball. Destacats representants del Consorcio de Aguas Bilbao Bizkaia, l’Empresa Metropolitana de Abastecimiento y Saneamiento de Aguas de Sevilla i el Conseller Delegat del Canal de Isabel II de Madrid han participat en aquesta cita.

PUBLICITAT

Segons el president del Consorci, Joan Alginet, la reunió ha servit per “compartir experiències, reflexions sobre el present i futur de la gestió de l’aigua, i posar en comú projectes que inspiren mútuament”. A més, els actors han recordat que el vincle i la voluntat de cooperació i col·laboració entre aquestes entitats gestores és històrica i permanent.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona i vicepresident del Consorci, Rubén Viñuales, ha destacat el compromís dels respectius organismes amb la gestió eficient i responsable de l’aigua, especialment en un context com l’actual. Durant la sessió de treball, els assistents han analitzat i abordat, des de diferents vessants, l’actual situació hidrològica que es viu a Catalunya, el País Basc, Andalusia i la Comunitat de Madrid.

Aprofitant la seva visita a Tarragona els implicats han passat per les instal·lacions d’Aitasa, on han tingut l’ocasió de veure com es tracten les aigües residuals per donar-los-hi un nou ús. Finalment, la darrera parada ha estat a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona, ens estratègic i fonamental pel que fa a l’activitat econòmica del territori. 

PUBLICITAT