Detecten la presència del virus del Nil Occidental en mosquits de Riudoms

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CreSa) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ha detectat la presència del Virus del Nil Occidental en mosquits de Riudoms. Aquest es transmet normalment entre aus amb la picadura d’un mosquit. En algunes ocasions s’ha detectat que els mosquits poden infectar a cavalls i humans.

Primer pla d'un mosquit modestus picant un humà. Imatge del 27 de novembre del 2019 (horitzontal)
PUBLICITAT

Aquest virus no es transmet entre humans, ja que només els mosquits tenen capacitat de transmetre’l. Sebastiano Napp, epidemiòleg veterinari del CreSa, explica que “la gran majoria de persones infectades no presenten símptomes”. Un 20% dels infectats poden presentar febre i en menys d’un 1% es poden presentar malalties greus i fins i tot la mort. Tot i això Napp recorda que “una persona ha mort per aquesta malaltia durant aquest any”.

Per evitar la transmissió es recomanen “seguir les mesures de prevenció de picades de mosquits“, com l’ús de repel·lents i evitar les aigües estancades. S’han activat els protocols d’alerta d’Agricultura i Salut tot i que la detecció del virus en mosquits no suposa la declaració oficial d’un focus de la malaltia.

PUBLICITAT