Detingut a Salou un ciutadà rus per estafar uns 2.000 MEUR

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona ha procedit aquest matí a la detenció d’un ciutadà d’origen rus pertanyent a una important organització criminal dedicada al frau financer. Aquesta havia estat creada a Kazakhstan i estava formada per sis persones que feien servir esquemes de piràmide financera.

Guardia Civil Salou estafa
PUBLICITAT

La detenció s’ha produït a una casa de luxe a Salou, després d’haver estat sotmesa a vigilància continua per la Policia Judicial. En aquesta activitat es va detectar com el detingut prenia mesures de seguretat al sortir de l’immoble i coincidia amb les informacions rebudes per la Interpol.

Gairebé 700 persones han estat víctimes d’aquesta organització arribant a perdre l’equivalent a més de dos mil milions d’euros. Les estafes van tindre lloc entre el març del 2016 i el juliol del 2017 afectant persones de diverses nacionalitats.

El detingut romandrà en dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona a disposició de l’Autoritat Judicial. Un cop finalitzades les diligències es preveu resoldre l’extradició d’entrega del detingut a les autoritats de Kazakhstan.

PUBLICITAT